Doel
Cliënten die niet kunnen koken geven vaak veel geld uit aan afhaalmaaltijden of leven op flauwe en ongezonde kant-en-klaar maaltijden. Tijdens de training leren deelnemers naast koken ook hoe zij voor weinig geld een gezonde maaltijd kunnen klaarmaken. De kooktraining wordt in groepsverband gegeven en deelnemers leren samenwerken met anderen. In de training wordt er nauw samengewerkt door elkaar te helpen, aan te moedigen en met elkaar de verantwoordelijkheid te nemen voor het vaak heerlijke eindresultaat.
Omschrijving
De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2 uur
• Kennismaking
• Gezonde recepten voorbereiden
• Goedkoop boodschappen doen
• Samenwerken in de keuken
• Gezondheid
• Werken aan hygiëne in de keuken
• Veilig koken
• Zelfverzekerder in de keuken
Voor wie en door wie?
De training is bestemd voor iedereen die niet of in nog onvoldoende mate beschikt over de basiskennis en basale vaardigheden in de keuken . De training is beschikbaar voor deelnemers met of zonder WMO-arrangement
De training zal worden gegeven door ervaren en professionele trainers van onze afdeling Training en Participatie.
Bijeenkomst
Tijdens elke bijeenkomst starten we de eerste 30 minuten met een stukje theorie en gaan vervolgens 90 minuten koken. Bij de start van de training krijgen deelnemers een budgetreceptenkalender met daarin 52 recepten en tips. Na afloop van de training krijgen deelnemers een certificaat en een mapje met recepten die zij tijdens de trainingen hebben gekookt.
Aanmelden
Voor externe aanmeldingen of meer informatie kun je contact opnemen met onze trainers, via CVDTenP@cvd.nl of bel (010) 440 10 08.
Voor interne deelnemers kan je het aanmeldformulier aanmaken via het medewerkers-dashboard in Myneva.
Voor alle deelnemers woonachtig op 2 of meer km van de trainingslocatie geldt een vooraf vastgestelde OV-reiskostenvergoeding.