Forensische ambulante begeleiding

Onze forensische ambulante begeleiding richt zich op cliënten die onder een strafmaatregel van de rechter vallen. We bieden ondersteuning op diverse levensgebieden zoals:

  • Financiën
  • Leefomgeving
  • Administratie
  • Dagindeling
  • Communicatie en relaties
  • Welzijn en persoonlijke situatie

Vaak is er sprake van multiproblematiek. Onze begeleiding is krachtgericht, slagvaardig en professioneel. We passen onze zorg aan op de individuele behoeften van cliënten en zijn cultuursensitief. We zijn eerlijk en daadkrachtig. Hierdoor weten cliënten en samenwerkingspartners waar ze aan toe zijn. Laagdrempeligheid vinden wij belangrijk. Daarom onderhouden we intensief contact met de reclassering, behandelaren en het netwerk van de cliënt. Lokaal werken we samen met andere zorgaanbieders, wijkteams, woningcorporaties en het Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond. Zo bevorderen we met elkaar integrale zorg en houden we grip op veiligheidsrisico’s.

Doelgroep

Onze diensten zijn bedoeld voor personen vanaf 18 jaar met een forensische zorgtitel die geen stabiel thuis hebben, maar wel een eigen slaapplek. Dit kan variëren van nachtopvang, woongroepen, straat, bij iemand op de bank tot een eigen woning. We bieden geen verblijfszorg, maar begeleiden cliënten wel naar een eigen woonplek. Onze cliënten kampen vaak met GGZ-problematiek, verslaving, dakloosheid, licht verstandelijke beperking, schulden en eenzaamheid.

Individuele ondersteuning

Ambulante begeleiders werken samen met cliënten en hun netwerk aan doelen gebaseerd op reclasseringsvoorwaarden en persoonlijke behoeften. We identificeren risicofactoren en maken een plan op maat om beschermende factoren te versterken. Hierbij gebruiken we het Risks-Needs-Responsivity-model en onze krachtgerichte H.O.M.E.-aanpak met pijlers Herstel, Ontwikkeling, Meedoen en Eigen regie.

Praktische hulp

We bieden praktische hulp bij het regelen van huisvesting, werk, opleiding, financiën, gezondheidszorg en sociale voorzieningen. Dit draagt bij aan een stabiele omgeving, waarin cliënten hun leven opnieuw kunnen opbouwen na contact met justitie.

Trainingen

Aanvullend op de begeleiding bieden we diverse trainingen gericht op vaardigheidsontwikkeling en persoonlijke groei. Dit varieert van geldbeheer en taalvaardigheid tot een training Kracht & Kwaliteit, waarin veerkracht, weerbaarheid en bewustwording van kwaliteiten centraal staan.

Continuïteit van zorg

Bij afwezigheid van de vaste begeleider is altijd een tweede begeleider beschikbaar. We bieden langdurige ondersteuning om de continuïteit van zorg te waarborgen. CVD biedt doorstroommogelijkheden, zodat cliënten niet van zorgaanbieder hoeven te wisselen na afloop van de forensische titel.

Wil je meer informatie over onze forensische ambulante begeleiding? Neem contact op met CVD Toegang via 010-2438150 of toegang@cvd.nl.

!Help, ik heb vanavond geen slaapplek!
Samen op weg naar thuis
Keurmerken